Haber

KVKK Danışmanlığı

KVKK Danışmanlığı

KVKK danışmanlığı hizmeti, Türkiye’de 2016 yılından itibaren en fazla tercih edilen hizmet kollarından biri oldu. 6698 sayılı KVKK geçici madde hükmü ile beraber kişisel verileri işleyen veri sorumlularına 2 yıllık uyum süresi tanımlandı. Söz konusu madde ile birlikte KVKK danışmanlığı hizmeti de gündeme geldi.

KVKK Nedir?

KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kurumu), Türkiye’de kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve gözetlemek amacı ile kurulan, düzenleyici ve denetleyici rolünde olan bir kurumdur. Söz konusu kurum, kişisel verilerin izinsiz bir şekilde alınmasına, işlenmesine ve yönlendirilmesine mani olmaktadır.

Türkiye’de 2016 yılından sonra kabul gören KVKK, kişi ve kurumların ilgili şartları yerine getirebilmesi için 2 yıllık uyum süresi tanımlamıştır. İşletmelerin mevcut kişisel verilerini KVKK mevzuatına uygun hale getirebilmesi için tanımlanan süreyi aşan kişi ve kurumlara hapis ve para cezası verilebilmektedir.

KVKK Kapsamında Sürdürülen Faaliyetler

KVKK danışmanlığı hizmetinde sürdürülen birtakım faaliyetler bulunmaktadır. Söz konusu faaliyetlerden bazıları aşağıda yer almaktadır.

-Kişi ve kurumlara farkındalık eğitimi verilmesi,

-Veri sahibi olan kişi ve kurumlarla irtibata geçilmesi ve aydınlatılması,

-Yazışma, uygulama, sözleşme ve özlük dosyalarının belirlenmesi,

-Kişisel veri envanterinin belirlenmesi,

-Verbis kaydının tamamlanması ve dökümantasyon işlemi,

KVKK’nın Amacı Nedir?

Bireylerin ve işletmelerin kişisel verileri KVKK’dan önce sıklıkla paylaşılabilmekteydi. Nitekim bir alışveriş esnasında bile kişi ve kurumların bilgileri alınarak paylaşılabilmekteydi. Söz konusu paylaşım zaman içerisinde rahatsız edici seviyeye gelmekteydi. KVKK ise, bu durumun önlenmesi için ortaya çıkartılmıştır. Nitekim KVKK’nın amacı, kişi ve kurum verilerinin izinsiz bir şekilde işlenmesini önlemektedir. Bu nedenle belirli cezalar da eklenerek, kişisel veri bulunduran ve saklayan kişi ve kurumlar denetim altında tutulmaktadır.

#globalsad #kvkk #kvkkdanışmanlığı #kvkkhizmeti #kvkkdanısmanlığı #kvkkkapsamı #veriişleme #verikanunu #kişiselveri #kvkkdanışmanlığıhizmeti #danışmanlık #danışmanlıkhizmeti #kvkkmevzuatı

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir