Haber

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları, Globalsad
İnsan kaynakları yönetimi çalışanların kendi çıkarları ve hedefleri doğrultusunda, işletmeleri ve kendilerini geliştirmesini amaçlamaktadır. İnsan kaynakları yönetimi, şirketlerde çalışan tüm personellerin işe alınma sürecinde, yetiştirilmesinde ve personelin verimliliğinin arttırılmasında aktif rol oynamaktadır. Bu kapsamda gerekli desteksel faaliyetleri yerine getirmektedir.
 
İnsan Kayaklarının Hedefleri
İnsan kaynaklarının hedefleri dört kategori olarak belirtilebilir. Söz konusu hedefler;
-Toplumsal Hedefler: Firma ve çalışanlarının sosyal ve etik ihtiyaçlarına ya da zorluklarına cevap veren önlemler uygulamaya koyar.
-Örgütsel Hedefler: Şirketin faaliyetlerini devam ettirmeye yardımcı olan önlemlerdir. Eğitim vermeyi ve belirli bir görev doğrultusunda personel alma gibi süreçleri kapsar.
-İşlevsel Hedefler: İnsan kaynakları tarafından kullanılan yönergelerdir.
-Kişisel Hedefler: Her personelin kişisel hedeflerini desteklemek için kullanılmaktadır. Kariyer gelişimi ya da eğitim gibi fırsatların sunulmasının yanı sıra personel memnuniyetini de kapsamaktadır.
 
İnsan Kaynaklarının Rolü
İnsan kaynaklarının rolü, ilgili firmaların kültürünü güçlendirmek ve misyonunu gerçekleştirmek için bir firmadaki insanları yönetmektir. Söz konusu durum etkin bir şekilde gerçekleştiğinde insan kaynakları yöneticileri, ilgili şirketin hedeflerini ilerletebilmek için gerekli beceri ve donanımlara sahip yeni personellerin işe alınmasına ve ilgili hedeflerin karşılanması için mevcut personellerin eğitilmesine ve motivasyonunun yüksek tutulmasına yardımcı olmaktadır.
 
İnsan Kaynaklarının Sorumluluk Alanları
İnsan kaynakları departmanında çalışan personellerin pek çok görev ve sorumluluk alanı bulunmaktadır. Söz konusu sorumluluk alanlarından bazıları şunlardır;
-İşe yeni personel alımı yapılması ve alım süreçlerinin planlanarak yürütülmesi,
-Şirket politikalarının uygulanması ve devam ettirilmesi,
-Zorunlu eğitim ve sürekli gelişim fırsatlarının takip edilmesi.
0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir