Haber

KVKK Danışmanlığı

globalsad

KVKK danışmanlığı hizmeti, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olarak günümüzde sıklıkla duyulmaktadır. KVKK danışmanlığı ilgili kanuna istinaden kişisel verilerin korunması danışmanlığını temsil etmektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu son zamanlarda dijitalleşmenin gelişmesiyle çeşitli veri kayıpları ile ilgili yürürlüğe dahil edilen bir kanun olarak belirtilmektedir. Bu kapsamda KVKK nedir? ve KVKK’nın kapsamı nedir? gibi soruları duymak da mümkün.

Bilgi bireyler ve kurumlar için oldukça önemsenen ve yoğun derecede ilgi gören unsurların başında gelmektedir. Bu nokta da kuruluşların ellerinde bulunan çeşitli verilerin farklı kuruluşlarla paylaşması ve veri transferi yapabilmesi mümkündü. Fakat söz konusu durum veri transferi yapılan kişilerin haklarını engellemekteydi. Bu nedenle zaman zaman sorunlar da çıkabilmekteydi. Bu problemlerin önlenebilmesi için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu tarafından gerekli önlemler alındı. Peki söz konusu veri paylaşımını sınırlandıran KVKK nedir? ve KVKK’nın kapsamı nedir?

➥KVKK Nedir? ve KVKK’nın Kapsamı Nedir?
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), bireylerin ve kurumların tüm hak ehliyeti üzerinde olan tüzel ve gerçek kişileri ifade etmektedir. Kamu kurumları ile beraber vatandaşlara kanuna uygun bir şekilde davranılmasını yükümlü hale getirdiği KVKK, özel hayatın gizliliği, milli güvenlik ve kişilik haklarının ihlali gibi konuları içerisinde barındırır. Konuya ilişkin detaylar şu şekildedir;

-Aynı konutta yaşayan kişiler ile ilgili kişisel veri faaliyetlerine yönelik işlemleri,
-Resmi araştırmalara yönelik olacak biçimde kişisel verilerin kanunlar ile yetkilendirilmesi ve kamu kurumlarında yer alan istatiksel verilerin anonim hale dönüştürülmesi,

-İfade özgürlüğü ve sanat, bilim, edebiyat, tarih gibi unsurların işlenmesi,
-Yargı makamları tarafından kişisel verilerin infaz mercilerinin işlenmesi.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir