Haber

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları, Globalsad

İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların kendi çıkarları ve hedefleri doğrultusunda, işletmelerini ve kendilerini geliştirme amacıyla kullanılan yönetim sistemidir. Günümüzde çalışanlar ve işletmeler için insan kaynakları yönetimi oldukça önem teşkil etmektedir.

İnsan kaynakları yönetimi; firmalarda bulunan tüm personellerin işe alım süreçlerini takip eder, personellerin verimliliğinin artması yönünde faaliyetler gerçekleştirir ve yönetimsel anlamda raporlar sunarak firmanın gelişimine destekleyici faaliyetlerde bulunur. İnsan kaynakları yönetimi, hem iç çevre hem de dış çevre ile kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken yönetimsel faaliyetleri gerçekleştirir. Bu süreç içerisinde insan kaynakları yönetimi, stratejik planlamalar sağlayarak ilgili personellerin seçilmesi, ücretlendirilmesi, motivasyonunun arttırılması, performanslarının değerlendirilmesi ve istihdam edilmesi gibi konularla ilgilenir.

➥İnsan Kaynakları İşe Alım Süreci
İnsan kaynakları işe alım süreci, yöneticilerin onayı ile gerçekleşmektedir. Nitekim sadece bir bölüm yöneticisi değil, tüm bölüm yöneticilerinin ortak kararı sonucunda insan kaynakları alımı gerçekleşmektedir. Bunun en başlıca sebebi ise, insan kaynakları personelinin tüm departmanlarla iş birliği içerisinde olmasından kaynaklanmaktadır. İnsan kaynakları işe alım süreci ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir.
-İş profilinin hazırlanması,
-Başvuru kabulü,
-Başvuru formunun doldurulması ve ön görüşme sağlanması,
-Şirketlere göre değişen testlerin çözülmesi,
-Detaylı görüşme sağlanması,
-Sunulan referansların araştırılması,
-Sağlık kontrolü,
-Teklif verme süreci,
-İşe yerleştirme aşaması.

➥Profesyonel İnsan Kaynakları Desteği
Globalsad Yönetimi, kurulduğu günden itibaren müşterilerine güvenilir ve kaliteli hizmeti sunmayı prensip edinmiştir. Eğer siz de söz konusu hizmetten en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir