Haber

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları, Globalsad

İnsan kaynakları günümüzde vazgeçilmez iş kollarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Nitekim insan kaynakları bir yönetim pozisyonu olarak, şirketlerin daha fazla kar gütmesine yardımcı olmaktadır. İşçilerin motivasyonları, gelişimleri ve duraklamalarını yakından takip ederek, üretime daha fazla katkı sağlamalarına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra departmanları kontrol ederek iş gücü eksikliğini kontrol etme, işçi adayı belirleme, işçi seçme ve işçi işten çıkartma gibi süreçleri yönetmektedir.
Her geçen gün rekabetin kızıştığı ortamda şirketler daha iyi çalışanlara sahip olabilmek için faaliyetlerini sürdürmektedir. İyi bir eğitim almış, nitelikli ve şirket kültürüne uygun çalışanları bünyesine katmak için şirketler işçileri sıkı bir elemeden geçirmektedir. Bu kapsamda insan kaynakları hizmetlerine oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

➦Personel İşe Alım Süreci
İnsan kaynakları küçük şirketlerde işveren ile görüşerek, büyük şirketlerde ise departman yöneticileri ile görüşerek personel işe alım sürecini tamamlamaktadırlar. Öncelikle insan kaynaklarının süzgecinden geçen personel adayları, akabinde işveren ya da departman yöneticileri ile görüştürülmektedir. Personel işe alım süreci ile ilgili süreç aşağıda yer almaktadır.
-Firmadaki iş gücü eksikliklerini belirleme ve iş profili çıkartma,
-İlgili pozisyonlarda iş başvurularının açılması,
-Başvuruların değerlendirilmesi ve ön görüşme sağlanması,
-Referansların teyidinin sağlanması,
-Pozisyon için gerekli sağlık şartlarının kontrolü,
-Teklif verme aşaması ve iş başlangıcı.

➦İnsan Kaynakları Departmanlarının Görevleri
İnsan kaynakları departmanlarında çalışanlarının birçok görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görev ve sorumluluklardan bazıları aşağıda yer almaktadır.
-Personel işe alım süreci ve terfi takibi,
-Personelleri geliştirmeye yönelik programların düzenlenmesi ve yönetilmesi,
-Personel performans değerlendirilmesinin takibi.

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir