Haber

KVKK Danışmanlığı

globalsad

KVKK Danışmanlığı günümüzde bir ihtiyaç haline gelmiştir. Nitekim KVKK, kişisel veri işleyen ve saklayan kişi ile kurumları ciddi yükümlülük altına almaktadır. Bu nedenle bilgilerin doğru ve düzgün tutulabilmesi için KVKK danışmanlığı hizmeti tercih edilmektedir.

➥KVKK Danışmanlığı Neden Var?
6698 sayılı KVKK geçici madde hükmü ile kişisel verileri işleyen veri sorumlularına 2 yıl uyum süresi olarak tanımlanmıştır. KVKK danışmanlığının önemi bu hüküm ile beraber artmıştır. Söz konusu 2 yıllık uyum süresi sona erdiğinde de uyum zorunluluğu devam etmektedir. İlgili uyum ihlale uğradığında, ihlal edenler cezalandırılmaktadır. Bu nedenle günümüzde KVKK danışmanlığı hizmeti sıklıkla tercih edilmektedir.

➥KVKK Danışmanlığı Kapsamı Nedir?
KVKK danışmanlığı kapsamında bilinmesi gereken birkaç temel unsur yer almaktadır. Söz konusu temel unsurlar; hukuki analiz, teknik analiz ve hem hukuki hem de teknik dönüşüm aşamasından oluşmaktadır.
İşetmeler, cezalara mağruz kalmamak için kişisel verileri işleme aşamalarına dikkat etmelidir. Ayrıca süreklilik teşkil ettiği için ilgili mevzuatları takip etmeleri gerekmektedir. Sürecin takibi için genellikle KVKK danışmanlığı hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu KVKK danışmanlığı kapsamında sürdürülen faaliyetlerden bazıları şunlardır;
-Farkındalık eğitiminin verilmesi,
-Veri sahibi olan bireylerle temasa geçişmesi ve aydınlatılması,
-Bilgi toplama kanallarının belirlenmesi ve analiz edilmesi,
-Arşiv sisteminin analiz edilmesi,
-Kişisel veri envanterinin oluşturulması,
-Raporlama, gözden geçirme ve denetim aşamalarının gerçekleşmesi,
-Dökümantasyon ve verbis kaydının gerçekleşmesi.

➥KVKK Neden Ortaya Çıktı?
Bireylerin ve işletmelerin kişisel verileri sıklıkla paylaşılabilmekteydi. Bu da ilgili kişi ve kurumları rahatsız edecek seviyeye getirmekteydi. Nitekim bir alışveriş esnasında bile bilgiler alınarak, farklı kurumlar ile paylaşılabilmekteydi. Bu gibi nedenler kişi ve kurumların haklarına aykırı olarak kabul görmekteydi. Bu nedenle KVKK mevzuatı ortaya çıktı.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir