Haber

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları, Globalsad

İnsan kaynakları, günümüzde her firmanın ihtiyaç duyduğu pozisyondur. Nitekim insan kaynakları şirketlerin daha fazla kar elde edebilmesini sağlamaktadır. Şirketlerin daha fazla kar elde edebilmesi için; potansiyel personel alımı, mevcut personelin daha verimli olmasını sağlama, disiplin prosedürünü uygulama, departmanlar arası iletişimi sağlama ve motivasyon verme gibi amaçları yürütür. Nitekim yürüttüğü amaçlar doğrultusunda şirketin verimliliği artar ve kar geliri yükselir.

İnsan Kaynakları Personelleri Nasıl Olmalı?
İnsan kaynakları personellerinin belirli özellikler taşıması gerekmektedir. Nitekim herkes insan kaynakları departmanında çalışabilir fakat başarılı olamaz. Başarılı insan kaynakları personellerinin ortak özelliklerinden bazıları aşağıda yer almaktadır.
-İnsan kaynakları mevzuatına hakim olmalı, gerekli disiplin kurullarını uygulayabilmeli.
-Şirketi geliştirecek personel alımları yapabilmeli, mevcut personelin motivasyonunu arttırabilmeli. Bu kapsamda etkinlikler düzenleyerek şirkete bağlılığı arttırabilmeli.
-Mobbing gibi durumların önüne geçebilmek için seminerler vermeli.

İnsan Kaynakları Neye Göre Personel Alımı Yapar?
İnsan kaynakları, personel alımını açık pozisyonlara göre yapar. Bu kapsamda tüm departmanlar ile koordine bir şekilde çalışır. Olası işten çıkarma ya da çıkma durumlarında yeni personel alımı gerçekleştirir.

Personel Alımı Yapılırken Dikkat Edilenler Nelerdir?
İnsan kaynakları personel alımı yaparken kişinin mevcut işe yatkınlığını kontrol eder. Bu kapsamda bireylerin özgeçmişleri incelenir, açık pozisyona uygunluğuna bakılır. Uygun olan personeller şirkete davet edilir ve ön görüşme sağlanır. Ön görüşme aşamasında kişinin şirket kültürüne uygun olup olmamasına bakılır. Uygun görülen personel adayı departman yöneticisi ile görüştürülür. Departman yöneticisi işe uygun görürse onay verir ve insan kaynakları personelleri iş şartlarını görüşür. Şartların kabul edilmesi ile personel alımı gerçekleşir.

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir