Haber

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları, Globalsad

İnsan kaynakları, yönetimsel boyutun gelişmesiyle birlikte; İnsan Kaynakları Yönetimi olarak nitelendirilmiştir. Günümüzde her işletmenin kendi bünyesinde insan kaynakları kadroları kurulmaktadır. Gerek çalışanların gerekse şirket sahiplerinin çıkarlarını korumak ile mükellef insan kaynakları yönetimi bir ihtiyaç haline gelerek hızla yayılmıştır.

İnsan Kaynakları Yönetimi; şirket yönetiminde var olan iç ve dış mevzuatlara hakim, stratejik planlama yapabilen, personel seçme konusunda deneyimli, eğitim, motivasyon, ücret ve performans gibi konuları yönetebilecek çalışanlardan oluşmaktadır.

İnsan Kaynakları Yönetimi İşe Alım Aşaması
Bir personelin işe alınması kadrolama, iş gören sağlanması ve seçme yerleştirme gibi kavramlar ile de tabir edilebilmektedir. İnsan kaynakları yönetimi işe alım aşaması ise, şirketlerin vasıflarına göre değişmektedir.

İnsan kaynakları yönetimi işe alım aşamasının değerlendirilmesi için, ilgili tüm bölüm yöneticilerinin hemfikir olması gerekmektedir. Çünkü insan kaynakları yönetimi, tüm bölümler ile alakalıdır. İnsan kaynakları yönetimi işe alım aşaması aşağıdaki gibi olmaktadır;

Öncelikle iş profilinin hazırlanması gerekir, akabinde başvurunun kabul süreci gelir. Ön görüşme formu doldurulduktan sonra bir takım testlere tabi tutulur. Ardından görüşme sağlanır ve referanslar araştırılmaya başlanır. Tüm süreç tamamlandıktan sonra işe alma kararı verilir. Sonrasında sağlık kontrolü yapılır ve teklif adaya sunulur. Kabul sonucu alınırsa işe yerleştirme sağlanır.

➥İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ ALANINDA PROFESYONEL DESTEK
Globalsad Yönetimi, müşterilerine güvenilir hizmeti kalite ile birleştirerek sunmaktadır. Eğer siz de profesyonel insan kaynakları hizmeti almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir