Haber

SGK Teşvik Danışmanlığı

SGK Teşvik Danışmanlığı, Globalsad

Bir işletmenin varlığını sürdürebilmesi, büyümesi ve yayılması günümüz rekabet ortamında oldukça zor bir hale gelmiştir. Bu sebeple işletmeler kendi asıl işlerine yoğunlaşırken (üretim, hizmet, pazarlama, eğitim v.b.) SGK teşvik danışmanlığı hizmeti; reklam hizmetleri, personel seçimi, yönetim uygulamaları, personel eğitimi gibi konularda danışmanlık hizmeti sunarak firmaların daha profesyonel bir biçime girmesine olanak sağlarken, uzun vade maddi kazançlar sağlamalarına da olanak sağlamaktadır.

SGK teşvik danışmanlığı hizmeti; işverenlerin belirli yasal dayanaklar çerçevesinde desteklenmesine yardımcı olarak ve devletin sağlamış olduğu birçok teşviklerden faydalanmalarını sağlayarak, daha az SGK pirimi ödemek suretiyle mali tasarruf etmelerini sağlar. Sosyal güvenlik kurumu tarafından ise; genç girişimcilerin desteklenmesi, istihdamın arttırılması gibi birçok konuda belirli kurallar ve yasalar dahilinde işverenler, SGK teşvikleri için başvuruda bulunabiliyor.

➥SGK Teşviklerinden Kimler Fayda Sağlayabilir?
SGK teşviklerinden işverenler ayırt edilmeksizin belirli koşulları yerine getiren herkes yararlanabilmektedir. SGK teşvik hizmetlerinin devlete bakan yönündeki asıl amaç istihdamın artırılmasını sağlamaktadır. Bu sayede işsizliğin minimum seviyeye indirilmesi amaçlanır. Bu nedenle de işverenler arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir. Gerekli şartları yerine getiren herkes teşviklerden yararlanabilir.

➥SGK Teşvikleri Nelerdir?
Kadınların ve gençlerin istihdam oranının arttırılması, sosyal yardım alan bireylerin iş hayatındaki yerlerini alması, geliştirme, araştırma, tasarım faaliyetlerine ilişkin istihdamların teşviğinde bulunulması, bir eğitim programı sonucu meslek belgesi kazanan bireylerin elde ettikleri belgeye istinaden istihdama kazandırılması ve engelli bireylerin istihdama katılımının sağlanmasına yönelik teşviklerin olması, SGK teşvik kollarından bazılarını oluşturur.

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir