Haber

İŞKUR Teşvik Danışmanlığı

İŞKUR Teşvik Danışmanlığı, Globalsad

İŞKUR aracılığıyla sigortalılara ve işyerlerine yönelik zaman zaman çeşitli teşvikler gerçekleşmektedir. Bilhassa pandemi döneminde yaygınlaşan teşvikler sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Şu anda sigortalılar ve işyerleri için hazırlanmış olan İŞKUR teşvikleri, İŞKUR tarafından listelenmiş haldedir. Peki söz konusu teşvikler nelerdir?

➥İŞKUR Teşvikleri Nelerdir?
İŞKUR aracılığıyla gerçekleşen teşvik kollarındaki amaç; belirli şartlara uygun işsizlere istihdam sağlamak, işletme sahiplerine ise değişen sürelerde ve tutarlarda prim, vergi ve ücret desteği sağlanmasına yardımcı olmaktır. Söz konusu teşviklerden bazıları İŞKUR aracılığıyla finanse edilse de, söz konusu teşviklerin uygulayıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca teşvikler İşsizlik Sigortası Fonu’ndan finanse edilerek istihdamın korunması ve arttırılması amacıyla gerçekleşmektedir.
Söz konusu teşviklerden bazıları şu şekildedir;
-Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olan bireylerin istihdam teşviki,
-Normalleşme desteği,
-İlave istihdam teşviki,
-İstihdama dönüş teşviki (diğer bir ifade ile prim desteği),
-Artı istihdam teşviki,

➥İŞKUR Teşviklerinden Kimler Yararlanabilir?
İŞKUR teşviklerinden bütün işyeri sahipleri belirli koşulları karşılamak kaydı ile yarar sağlayabilmektedir. Söz konusu teşviklerin asıl amacı istihdamı arttırmak ve işsizlik oranını en düşük seviyeye indirebilmektir. Bu nedenle belirli yükümlülükleri yerine getiren işverenler ve bireyler İŞKUR teşviklerinden yararlanabilirler.

➥İŞKUR Teşvik Danışmanlığı Nedir?
İŞKUR teşvik danışmanlığı; işletme sahiplerinin belirli yasal dayanaklar ile desteklenerek, devletin sunmuş olduğu birçok teşvikten faydalanmasını sağlayarak mali yönden tasarruf elde etmesine yardımcı olan hizmet türüdür.
Eğer siz de İŞKUR teşvik danışmanlığı hizmetinden faydalanmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçerek süreç hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir